Kurser/info

KURSER/NYHETER

Utbildning och kurser under 2023. 
Jag kommer hålla utbildningar både på min gård och på Ecotopia på Österlen även i år men även på Grevlunda Yoga i Vitaby på Österlen. Nedan kan du läsa kort om kurserna. För bokning och mer information går du in på respektive hemsida och anmäler dig. Varmt välkommen!

www.ecotopia.se

www.grevlundayoga.se


Regndroppsterapi
Datum: 28-29 april. På min gård norr om Kristianstad.
I denna kurs lär du dig Regndroppsmassage som är en varsam och rogivande behandling som främjar hälsa och läkning på många plan. Regndroppstekniken utvecklades på 1980-talet av Gary Youngdag som kombinerat gamla healingmetoder från Tibet och Lakota Indianderna med modern forskning kring de eteriska oljornas läkande och stärkande effekt.

Från början var syftet att att behandla besvär med rygg och nacke, men efter hand visade det sig fungera på andra problem såsom mentala, känslomässiga och fysiska. Flera olika tekniker används i behandlingen tillsammans med de djupverkande oljorna såsom akupressur, reflexologi och speciella fjäderlätta strykningar. Var och en av dessa tekniker är bra för sig men i kombination blir resultatet avsevärt bättre. Under helgen varvar vi teori med praktik.
Pris:1995:- Då ingår lunch, fika, oljor till helgens behandlingar samt kompendium.
Tider: 28 april - 13.00-18.00,
           29 april - 10.00-16.00.
Välkommen med din anmälan ina@sjalensstjarna.se


Naturlig Djurfriskvård på Ecotopia Österlen.

Datum: 14 maj. 

I denna kurs lär du dig vilka läkeväxter och homeopatiska medel du enkelt kan använda för att stödja ditt djurs hälsa. Kursen tar även upp frågor kring vad som är naturligt för respektive djur att äta och vilka samband som finns mellan våra djurs foderintag och ökade ohälsa.  Kursen vänder sig främst till dig med hund, katt eller häst men givetvis är alla djurägare välkomna. 


Den vilda trädgården. På min gård strax norr om Kristianstad.


Datum: 20 maj. 10.00-16.00
Lär dig mer om vad som växer runt knuten, om vad som är ätbart och gott samt vilka växter som har fantastiska hälsofördelar.
Denna dag går vi ut i trädgård och naturen runt knuten och lär om växterna vi gallrar bort eller kanske inte ens ser. Vi plockar med oss och använder i matlagning som vi sedan avnjuter tillsammans. 
I kursen ingår studiematerial, lunch och fika samt ett valfritt örtte och kryddblandning. 
Pris: 975:- 
Anmälan till min mail. Örtvandring på Ecotopia Österlen.
Datum: 28 maj, 19 augusti, 9 september.

Denna dag går vi ut och botaniserar bland örter och vilda växter. Vi vandrar på Österlen backlandskap både på hed och i skog. Du får du möjlighet att inhämta örtkunskap samtidigt som du är ute och vandrar. Vi lägger in pauser med sund rawfood mat smaksatt med vilda växter. En dag både för kropp och själ.


Yoga och vandring med ätbara vilda växter på Grevlunda Yoga i Vitaby.
Datum: 11 juni.

Vi startar dagen med ett skönt Hatayogapass i en vacker studio. Mattor och dyl finns på plats och inga förkunskaper krävs. Därefter blir det vegetarisk glutenfri lunch  och efteråt beger vi oss i den vilda vackra naturen runt husknuten. Vandringen är ca 4 km lång och ganska lättvandrad. Under vandringen stannar vi och botaniserar bland våra ätbara växter i naturen.


Örtmedicin steg 1 och 2 på Ecotopia Österlen.
Datum steg 1- 12 augusti

Nu är det hög tid att börja plocka örter och sammanställa sitt eget naturapotek. I denna kurs får du både möjlighet att inhämta grundläggande örtkunskap och gå ut i naturen för att sedan när du kommer hem börja plocka och torka örter till ditt eget naturapotek.


Denna kurs bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin för människor och djur. Detta genom att lära sig mer om vilda växter och vilka man kan använda i sin vardag. Vilka örter man bör plocka och vad man kan använda dem till.  Vilka växter, s.k. medicinalväxter, som används som läkemedel och som man framställer läkemedel ur.
Fortsättningskurs Örtmedicin. (Steg 2.) på Ecotopia Österlen.
Datum steg 2 - 13 augusti.


Under många år har Catharina Ehlo varit kursledare för fullbokade grundkurser i örtmedicin. På begäran av deltagare är det nu dags för denna fortsättningskurs. Denna kurs utgör en fördjupning av de läkande ämnen som återfinns i olika läkeörter och om homeopatiska läkeväxter.

Homeopatin är den andra mest använda komplimenterande behandlingen i världen. Många av homeopatins preparat har sitt ursprung i läkeväxter. Homeopati är ett behandlingskoncept, som utarbetades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843) ”om en substans framkallar symptom hos en frisk, är det möjligt att med samma substans bota liknande symptom hos en sjuk (similia similibus curentur)”. En gemensam nämnare för alla preparaten är den stora utspädningen. I kursen ingår därför också vilka potenser man använder.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.Utbildningar på min gård, strax norr om Kristianstad. Datum kommer.Energiterapiutbildning.

En kurs i 6 steg där vi går igenom
1: Männiksokroppens anatomi, fysiologi och organens samverkan enligt östeländsk filosofi.

2: Kostens betydelse, naturmedicin, homeopati och immunbiologi.

3: Kinesisk medicin, eteriska oljor, meridiansystemet.

4: Subtila energisystem - Chackra, aura mm. Telepati och healing samt dess olika frekvenser. Sammanlänkningen mellan hormonsystemet, auran och nervsystemet.

5: Kanalisering, psykometri, regression. Olika arbetsredskap samt hur man balanserar sig själv i sitt arbete.

6: Vad är ande, själ och väsen. Intuition, hjälpare och guidar. Hur får man kontakt med en hjälpare.

Ej fastställt datum, Intresserad? Kontakta mig.